Potpora Osnovnoj školi Ivana Gundulića 

Travanj 2010. Borba za školu Ivana Gundulića. Ako znate što piše u ovom uvodniku, prijeđite odmah na novosti, anketu ili se prijavite na mailing listu

Roditelji današnjih učenika OŠ Ivana Gundulića rasli su u doba kad smo bili okruženi vanjskim i unutrašnjim neprijateljima. Posebno su nas upozoravali na unutrašnje neprijatelje koji nikada ne spavaju.

Izišli smo iz tog mračnog doba, ali su neprijatelji svih vrsta vjerojatno i dalje budni k'o ptičice. Zbog čega bismo se inače u Zemlji znanja morali boriti za očuvanje jedne škole u samom centru Zagreba - škole čiji rad je uzoran, škole u čijim prostorima se djeca rado druže i nakon završetka nastave u raznim aktivnostima, ukratko - škole kakvoj težimo? Ili bismo barem trebali težiti. No, izgleda da ipak postoje i neki drugi interesi o kojima pričamo u kafićima i povremeno čitamo po novinama, ali koji na ovim prostorima u konačnici ipak gotovo uvijek pobjeđuju. Možda je ovo još jedan uzaludan pokušaj borbe protiv takvih interesa, ali ćemo unucima koji će u školu iz Gundulićeve ulice putovati u Jastrebarsko ili Začretje barem moći reći: deda i baka su se borili za školu, ali bila su teška, krizna i recesijska vremena i školu nismo uspjeli spasiti. Ako budemo imali sreće, možda ćemo za 30-40-50 godina i sami u to povjerovati.

Sretno!