Preuzimanje

7. rujna 2017. objavljujem šesto izdanje rječnika hrvatskih jezika. Rječnik hrvatskih jezika u ovom izdanju ima 624.373 zapisa i dostupan je za besplatno preuzimanje. Ako ne želite čitati dalje, pritisnite poveznicu za BESPLATNO PREUZIMANJE.

Ova datoteka otvara velike mogućnosti i vjerujem da će se uskoro pojaviti mnoge njezine primjene.

Datoteku možete slobodno i bez ograničenja koristiti u sve nekomercijalne i istraživačke svrhe, uz obavezno navođenje izvora podataka i autora. Jedino što molim je da me obavijestite o načinu na koji ste iskoristili ili namjeravate iskoristiti ovu datoteku. Također vas molim da me putem e-pošte obavijestite o svim uočenim nepravilnostia u rječniku. Znam da nepravilnosti ima, ali sam odlučio datoteku dati na slobodan uvid svim zainteresiranima, ne odgađajući objavu do trenutka u kojem u datoteci ne bi bilo pogrešaka.

Ako datoteku koristite u komercijalne svrhe, razmislite o tome da dio ostvarene zarade uložite u razvoj ovog projekta.

Korištenje ove datoteke na web stranicama koje objavljuju Google oglase nije dozvoljeno ni na koji način bez izričite dozvole autora. Ne želim da moj rječnik služi kao besplatna ploča za lijepljenje reklamna.

Ako želite financijski pomoći razvoju ovog projekta, molim vas da pogledate što o takvoj mogućnosti piše na stranici Donacije.

Ovdje možete vidjeti i popis dosadašnjih donatora

Zahvaljujem se kolegi Anti Poceduliću na pomoći u ranijoj fazi pripremi ovog rječnika.

dr. Goran Igaly, autor i urednik Rječnika hrvatskih jezika
igaly@math.hr

P.S.
Ne zaboravite pogledati značenje oznaka korištenih u ovom rječniku