O projektu

Rječnik hrvatskih jezika je besplatni ovoreni rječnik koji ima za cilj obuhvatiti sve riječi koje se javljaju u tekstovima pisanim na hrvatskom jeziku. Budući da se mišljenja stručnjaka oko statusa nekih riječi bitno razilaze, ovaj rječnik ima za cilj omogućiti uvrštenje u rječnik i onih riječi za koje neki tvrde da pripadaju hrvatskom jeziku, dok drugi tvrde suprotno.

Da ne duljim, evo nekoliko primjera koji mi prvi padaju napamet, a koji ovo ilustriraju: zadaci – zadatci, neću – ne ću, šport – sport, najdotičniji – dotičan, digitalan, topljivost – topivost, početan – najpočetniji

Pozivam vas stoga da odvojite par minuta svog vremena i ispunite jednu kratku anketu čiji je cilj utvrditi kojim hrvatskim jezikom govorite.

Autor i urednik Rječnika hrvatskih jezika je dr. Goran Igaly, viši predavač na PMF-Matematičkom odsjeku Sveučilišta u Zagrebu.

Rječnik hrvatskih jezika je dio sveobuhvatnog projekta čiji je cilj napraviti i učiniti slobodno dostupnima resurse potrebne za promicanje hrvatskog jezika.